Groepenkast vervangen

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Haarlem?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Groepenkast vervangen Haarlem

In veel huizen moeten Groepenkast worden vervangen. Dit komt bijvoorbeeld omdat de meterkasten zijn verouderd, dit komt soms aan het licht bij een stroomstoring of omdat u het aantal groepen uitgebreid wilt hebben. Als u zelf genoeg kennis van elektra heeft zou u de meterkast misschien zelf moeten vervangen, maar als u geen of weinig ervaring heeft met het vervangen van meterkasten is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Elektricien in de buurt heeft veel kennis van elektra en het vervangen van groepenkast. Als u uw meterkast door een van onze ervaren elektriciens laat vervangen heeft u er geen omkijken meer naar en weet u zeker dat het op een juiste en professionele wijze is gebeurd.

Hoe duur is het om een groepenkast te laten vervangen?

De kosten van het vervangen van een groepenkast kan erg variëren. Soms moet de hele groepenkast vervangen worden bijvoorbeeld. De prijs hangt af van veel factoren en er kan geen precieze prijsindicatie worden gegeven. De elektricien kan ter plaatse pas precies vertellen wat er moet gebeuren nadat hij de groepenkast heeft geïnspecteerd. Een aantal factoren die de prijs bepalen zijn:

  • Het aantal groepen dat u wilt.
  • De nieuwe groepenkast, past deze bijvoorbeeld tussen alle leidingen of moet dit allemaal verplaatst worden?
  • De onderdelen die allemaal vervangen moeten worden.
Groepenkast vervangen
Groepenkast

Waar moet u op letten bij het vervangen van een groepenkast?

Wanneer uw groepenkast vervangen moet worden kunt u over een aantal dingen nadenken zodat uw meterkast klaar is voor de komende jaren en een tijd niet meer vervangen of aangepast hoeft te worden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal groepen die u denkt de komende jaren nodig te hebben en de groepenverdeling.

Voordat uw groepenkast vervangen wordt is het belangrijk om te checken of u een 1 of 3 fase groepenkast heeft. De nieuwe groepenkast moet dan namelijk dezelfde zijn. Een 1 fase groepenkast ziet u bij de meeste woonhuizen, heeft 2 kabels die uit de groepenkast komen en geeft aan op de meter: 220-230 V. Het kan soms zo zijn dat huizen een 3 fase groepenkast hebben. Hieruit komen 4 kabels en op de meter wordt 380-400 V aangegeven. Toch ziet men de meeste 3 fase groepenkasten terug bij kantoren, fabrieken en andere bedrijfspanden die veel stroom tegelijkertijd verbruiken. 

Voordat uw meterkast wordt vervangen is het goed om te bedenken hoeveel groepen u nodig denkt te hebben de komende jaren. Gaat u bijvoorbeeld elektrisch koken? Dan is het belangrijk om een extra kookgroep aan te leggen. Denk bij het bepalen aan het aantal grootverbruikers en zet iedere grootverbruiker op een aparte groep. Doe er eventueel wat extra groepen bij voor de zekerheid zodat u zeker genoeg groepen hebt voor de komende jaren. Het is vervelend als u er volgend jaar achterkomt dat u te weinig groepen hebt en er weer een elektricien voor moet komen.

Call Now Button