3 fase aansluiting

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Haarlem?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Heeft u behoefte aan een 3 fase aansluiting?

In elektriciteit verwijst de fase naar de verdeling van een belasting. Wat is het verschil tussen enkelfasige en een 3 fase aansluiting? Eenfasige stroom is een tweedraads wisselstroom stroomcircuit. Meestal is er één voedingsdraad – de fasedraad – en één neutrale draad, waarbij stroom vloeit tussen de voedingsdraad (door de belasting) en de neutrale draad. Driefasige stroom is een driedraads wisselstroomcircuit met elk fase wisselstroomsignaal 120 elektrische graden uit elkaar.

Woonhuizen worden meestal bediend door een enkelfasige voeding, terwijl commerciële en industriële faciliteiten meestal een driefasige voeding gebruiken. Een belangrijk verschil tussen eenfasig versus 3 fase aansluiting is dat een driefasige voeding beter geschikt is voor hogere belastingen. Enkelfasige voedingen worden het meest gebruikt wanneer typische belastingen verlichting of verwarming zijn, in plaats van grote elektromotoren.

Eenfasige systemen kunnen worden afgeleid van driefasige systemen. In de VS gebeurt dit via een transformator om de juiste spanning te krijgen, in de EU gebeurt dit direct. De spanningsniveaus in de EU zijn zodanig dat een driefasig systeem ook kan dienen als drie enkelfasige systemen.

Eenfasig versus driefasig vermogen

Een ander belangrijk verschil tussen een 3 fase aansluiting vermogen versus enkelfasig vermogen is de consistentie van de levering van vermogen. Door de pieken en dalen in spanning biedt een enkelfasige voeding simpelweg niet dezelfde consistentie als een driefasige voeding. Een driefasige voeding levert stroom met een constante, constante snelheid.

Door eenfasige versus driefasige stroom te vergelijken, zijn driefasige voedingen efficiënter. Een driefasige voeding kan drie keer zoveel vermogen overbrengen als een enkelfasige voeding, terwijl er maar één extra draad nodig is (d.w.z. drie draden in plaats van twee). Dus driefasige voedingen, of ze nu drie of vier draden hebben, gebruiken minder geleidermateriaal om een ​​bepaalde hoeveelheid elektrisch vermogen over te brengen dan enkelfasige voedingen.

Verschil tussen driefasige en enkelfasige configuraties

Sommige driefasige voedingen gebruiken wel een vierde draad, dit is een neutrale draad. De twee meest voorkomende configuraties van driefasige systemen staan ​​bekend als y en delta. Een deltaconfiguratie heeft slechts drie draden, terwijl een y-configuratie een vierde, neutrale draad kan hebben. Enkelfasige voedingen hebben ook een nuldraad.

Zowel enkelfasige als driefasige stroomdistributiesystemen hebben rollen waarvoor ze zeer geschikt zijn. Maar de twee soorten systemen verschillen nogal van elkaar.

Elektricien Haarlem helpt u graag met uw 3 fase aansluiting aanleggen. Onze elektriciens kunnen u met elk soort elektra probleem ondersteunen, dus twijfel niet niet en schakel Elektricien Haarlem direct in! Wij kunnen u meer informatie geven, op ons kunt u rekenen.

3 fase aansluiting
Call Now Button