Aardlekschakelaar aansluiten

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Haarlem?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Hulp nodig bij een aardlekschakelaar aansluiten?

Een aardlekschakelaar is een soort veiligheidsapparaat dat wordt gebruikt voor het installeren van een elektrisch apparaat met een hoge aard impedantie om schokken te voorkomen. Het belangrijkste voordeel van de aardlekschakelaar is het stoppen van schade aan mens en dier door de elektrische schok. Laten we diep in de informatie over de voor- en nadelen van aardlekschakelaars duiken om dit onderwerp beter te begrijpen.

Een aardlekschakelaar is een veiligheidsvoorziening die wordt gebruikt in elektrische installaties met een hoge aard impedantie om schokken te voorkomen. Het detecteert kleine zwerf spanningen op de metalen behuizingen van elektrische apparatuur en onderbreekt het circuit als het spanningsniveau de gevaren drempel overschrijdt.

Wat is het doel van aardlekschakelaar?

Het belangrijkste doel van aardlekschakelaar is het detecteren van aard lekkages en het voorkomen van letsel aan mensen door elektrische schokken en het voorkomen van elektrische branden die worden veroorzaakt door kortsluiting.

Hoe beschermt aardlekschakelaar?

Een aardlekschakelaar is een gespecialiseerd type vergrendeling relais waarbij de binnenkomende netvoeding van een gebouw is aangesloten via de schakelcontacten, zodat de aardlekschakelaar de voeding onderbreekt in een aardlek (onveilige) toestand. De aardlekschakelaar detecteert foutstromen van stroomvoerende (heet) naar de aarddraad (aarde) in de installatie die het beschermt. Als er hoogspanning verschijnt over de detectiespoel van de aardlekschakelaar , wordt de stroom uitgeschakeld en blijft deze uitgeschakeld totdat deze handmatig wordt gereset. Zo wordt de elektrische installatie in het gebouw beschermd.

Aardlekschakelaar-functie

De belangrijkste functie van een aardlekschakelaar of aardlekschakelaar is het voorkomen van schokken tijdens elektrische installaties door een hoge aard impedantie omdat het een veiligheidsvoorziening is. Deze stroomonderbreker identificeert kleine zwerf spanningen bovenop de elektrische apparatuur met een metalen behuizing en verstoort het circuit als een gevaarlijke spanning wordt vastgesteld. Het belangrijkste doel van aardlekschakelaar ’s is het voorkomen van schade aan mens en dier als gevolg van elektrische schokken.

Voordelen van een aardlekschakelaar

– Dit apparaat is niet storingsgevoelig.
– Het is goedkoop en efficiënt.
– Het beschermt dieren en mensen tegen elektrische schokken.

In dit proces, wanneer de installatie twee verbindingen met de aarde heeft, zal een nabije blikseminslag met hoge stroom een ​​spanning gradiënt in de grond veroorzaken, waardoor de aardlekschakelaar -detectiespoel voldoende spanning krijgt om deze te doen trippen.

Aardlekschakelaar aansluiten

Bij gebruik van een aardlekschakelaar wordt het aardcircuit aangepast; de verbinding met de aardpen wordt geaccepteerd via de aardlekschakelaar door verbinding te maken met zijn twee aardklemmen. De ene gaat naar de passende aardleiding en de andere naar de aardpen of een ander soort aardverbinding. Dus het aardingscircuit maakt het mogelijk via de detectiespoel van de aardlekschakelaar.

Wilt u een aardlekschakelaar aansluiten? Neem dan direct contact op met Elektricien Haarlem!

Aardlekschakelaar aansluiten
Call Now Button