Inductiekookplaat aansluiten

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Haarlem?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Het beste van wonen in een modern huis is dat je na verloop van tijd nieuwere gereedschappen en apparaten zult vinden. Een inductiekookplaat aansluiten op een keuken is een voorbeeld. Dat betekent dat mensen graag willen overstappen van een gasfornuis naar dit nieuwere kooktoestel. Inductie koken werkt uniek omdat het de pan direct verwarmt. Dat betekent dat u nauwkeuriger en sneller kunt koken in vergelijking met koken op elektriciteit en gas. Ondanks de complexiteit qua installatie biedt het u veel voordelen.

 

Leren hoe de inductiekookplaat werkt

Voordat u besluit een inductiekookplaat voor uw keuken aan te schaffen en te installeren, moet u eerst leren hoe deze werkt. Als je het uit elkaar haalt, vind je onder de kookplaat een aantal interessante onderdelen. Er zijn bijvoorbeeld inductiespoelen die een magnetisch veld produceren wanneer de elektriciteit binnenkomt. Dit proces veroorzaakt warmte, wat handig is om efficiënter te koken. De kookplaat blijft namelijk koel tijdens het opwarmen. Je vindt er ook een automatische ventilator die tijdens het koken in werking treedt. Dit helpt om alle elektronische componenten die in dit apparaat zijn geïnstalleerd te koelen. Sommige kookplaten maken zelfs geen geluid als deze ventilator in werking is.

 

Verdere kennis over koken op inductie kookplaten

Voordat je het hebt over de installatieprocedure, moet je weten welk type pannen je kunt gebruiken om te koken met deze inductiekookplaat. Voor dit unieke apparaat heb je specifieke soorten pannen of potten nodig. Dat zijn alle pannen met magnetisch metaal op hun platte bodem. Je moet dus potten of pannen kopen die zijn voorzien van een specifiek label dat aangeeft dat ze compatibel zijn met een inductiekookplaat. Meestal zal de fabrikant een spoel symbool op hun producten plaatsen. Dit helpt u ze te identificeren tijdens het winkelen. Het feit is dat gewone pannen niet werken op dit type apparaat.

 

Installatie van inductiekookplaat

Hier is een feit. De installatieprocedure is moeilijk. Dat betekent dat u het niet alleen moet installeren. Het is altijd beter om een ​​professionele elektricien zoals wij te vertrouwen. Wij zijn immers specialisten in elk type elektriciteitsklus. Waar we wel zeker van kunnen zijn, is dat kookplaten werken met een 3-fase aansluiting. Dit is iets dat gewone mensen zouden weten. Ook al wordt er bij een inductiekookplaat een handleiding geleverd, bel ons als het gaat om het wijzigen van de aansluiting. De meeste huizen hebben namelijk een 2-fase aansluiting in plaats van een 3-fase uitvoering. Wij zorgen ervoor dat de kookplaat goed werkt na een juiste installatie en instelling, ongeacht het type elektrische systeem.

Wat is Inductiekookplaat
Call Now Button